Avatar Academy
leven vanuit vrije wil

Het Avatar® Compassie Project

Een miljoen stappen op weg naar een meer compassievolle wereld

Het Compassie Project werd gestart op donderdag, 22 oktober 2009 met de 1.500 deelnemers aan de Avatar Professional Cursus in Orlando, Florida. Harry Palmer, president van Star's Edge International, kwam met een eenvoudig plan om de toestand van de wereld te verbeteren.

“Laten we zorgen dat de mate van compassie op de planeet toeneemt door één miljoen Compassiekaartjes uit te delen aan vreemden”, zei Palmer.

Op de Compassiekaart staat een kopie van de Compassie-oefening.

Compassie-oefening

Eerlijk zijn met jezelf leidt tot compassie voor anderen.

DOEL: De hoeveelheid compassie in de wereld vergroten

VERWACHT RESULTAAT: Een persoonlijk gevoel van vrede

INSTRUCTIES: Je kunt deze oefening overal doen waar mensen samenkomen (vliegvelden, winkelcentra, parken, stranden etc.). Je doet het op vreemden, onopgemerkt, van enige afstand. Probeer alle vijf stappen op dezelfde persoon te doen.

Stap 1 Met je aandacht op deze persoon gericht, herhaal je bij jezelf: “Net als ik is deze persoon op zoek naar wat geluk in zijn/haar leven.”

Stap 2 Met je aandacht op deze persoon gericht, herhaal je bij jezelf: “Net als ik probeert deze persoon lijden in zijn/haar leven te vermijden.”

Stap 3 Met je aandacht op deze persoon gericht, herhaal je bij jezelf: “Net als ik heeft deze persoon ervaring met verdriet, eenzaamheid en wanhoop.”

Stap 4 Met je aandacht op deze persoon gericht, herhaal je bij jezelf: “Net als ik probeert deze persoon zijn/haar behoeften te vervullen.”

Stap 5 Met je aandacht op deze persoon gericht, herhaal je bij jezelf: “Net als ik leert deze persoon over het leven.”

Variaties:

  1. De oefening kan gedaan worden door partners en familieleden om meer begrip voor elkaar te krijgen.
  2. Je kunt haar doen op oude vijanden en tegenstanders die nog steeds aanwezig zijn in je herinnering.
  3. Je kunt haar doen op andere levensvormen.

Dit is één van de dertig oefeningen uit Resurfacing®: Technieken om bewustzijn te verkennen door Harry Palmer.

(met toestemming geciteerd; Copyright © 1994, 2008 by Harry Palmer)

Meer dan 100.000 deelnemers aan de Avatar Cursus hebben positieve resultaten ervaren door de Compassie-oefening te doen in het eerste, tweedaagse deel van de cursus.

Palmer zei verder: “In ruil voor de paar minuten die iemand aan deze oefening besteedt, kan hij of zij zich soms uren of zelfs dagenlang een stuk vrediger voelen. Boosheid en stress kunnen er heel snel mee verdwijnen.”

De Compassiekaart is vertaald in elf talen en geeft vijf stappen die iedereen kan doorlopen om meer compassie te creëren en te ervaren. Door het op te starten voordat het vakantieseizoen begint, is het Compassie Project een geschenk voor mensen over de hele wereld. Het is een bewezen manier om vrede op aarde te creëren - één persoon per keer.

Ga naar www.TheAvatarCourse.com/compassion voor meer informatie over het Compassie Project.

Bron: Avatar Journal.